Inspiratiedag | Ruimte in beweging

Naar meer ruimte voor beweging en kinderen in de stad.

Hoe richt je de ruimte in de stad in zodat ze burgers verleidt om meer te bewegen? Hoe maak je er een prettige verblijfsruimte van voor jong en oud? Deze inspiratiedag richt zich o.a. naar geëngageerde burgers, adviseurs, beleidsmedewerkers, politici en experten uit domeinen zoals ruimte, jeugd, gezondheid, sociale planning, mobiliteit, groen en sport.

In de voormiddag zijn er enkele sprekers in een plenaire sessie. De workshops in de namiddag zetten de theorie om naar de praktijk.

Programma

9.00 uur: onthaal
9.30 uur: verwelkoming door Ludo Van Campenhout, schepen voor publiek domein en sport, en Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd en leefmilieu
9.45 uuur: de beweegvriendelijke stad, Ad de Bont (Urhahn)
10.45 uur: pauze
11.15 uur: Cities Alive: Designing for Urban Childhoods, Paul Jansen (Arup)
12.30 uur: lunch
13.30 uur: keuze uit 10 workshops
16 uur: receptie

Inschrijven

Deelname is gratis. Schrijf u in voor 13 mei met deze link.

 

Meer info

Sabine Beckers, e-mail
tal. 03 338 22 05

 

Voor wie? Geëngageerde burgers, adviseurs, beleidsmedewerkers, politici en experten uit domeinen zoals ruimte, jeugd, gezondheid, sociale planning, mobiliteit, groen en sport

Wanneer? donderdag 17 mei van 9 tot 16 uur

Waar? Den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen

Bereikbaarheid
Wij moedigen u aan om op een actieve, duurzame manier te komen. Check vooraf Slim naar Antwerpen.

Vanaf station Antwerpen-Zuid wandelt u op een kwartier naar Den Bell. Van Antwerpen-Centraal of Antwerpen-Berchem bent u er even snel met de fiets. Maak gebruik van een Velo, Blue-bike of Cloudbike.

Wij bieden u graag een Velo-dagpas aan indien u dat aangeeft op het inschrijvingsformulier.  U gaat dan akkoord met de algemene voorwaarden.

Een organisatie van Stad Antwerpen.