Congres | ECLAS-congres 2018 in Gent

Van 9 tot 12 september 2018 houdt ECLAS (European Council of Landscape Architecture Schools) haar jaarlijkse congres in Gent (België). Dit jaar is de gastheer van het congres de School of Arts van Hogeschool Gent, meer specifiek de opleidingen landschaps- en tuinarchitectuur en landschapsontwikkeling en de onderzoekseenheid landschapsarchitectuur. Het congresthema is ‘Landscapes of Conflict’.

Meer informatie over het congres op de congreswebsite http://conference.eclas.org.

Het congresthema is ‘Landscapes of Conflict’ en sluit aan bij de 100-jarige herdenking van Wereldoorlog I, maar benadert ‘conflict’ tegelijk veel breder. Op het congres staan plekken, ogenblikken en methoden centraal waarbij tegengestelde belangen elkaar ontmoeten en versterken. Concreet zijn we op zoek naar kansen in, door en met conflict en de manier hoe dit kan leiden tot samenwerking en integratie. Het congres zal plaatsvinden op de campus Bijloke te Gent en gaat door in het Engels.

Het ECLAS congres brengt allerhande partners uit onderzoek, onderwijs en werkveld met betrekking tot landschapsarchitectuur samen om papers te presenteren en specifieke thema’s onder het licht te brengen. Elk jaar zijn er zo’n 250 deelnemers, voornamelijk uit Europa, maar ook uit andere landen.

Meer informatie over het congres op de congreswebsite.