Inspiratiedag | Multifunctionale daken voor professionals

Daken herbergen een enorm potentieel, zeker in de steden. Nieuwe functies toevoegen aan daken is een grotendeels onontgonnen terrein voor het dichtbebouwde en immer groeiende Antwerpen.

Dat daken geschikt zijn om energie op te wekken is niet nieuw, maar ze kunnen ook ruimte bieden voor recreatie, natuur en waterbeheer. Met het oog op de klimaatsverandering worden innovatieve, klimaatrobuuste oplossingen voor daken steeds relevanter.

Eén recent voorbeeld van hoe daken een antwoord kunnen bieden op de tastbare uitdaging van klimaatsverandering, is het eerste intelligente dak op de campus van ‘Beweging.net’. De productontwikkelaar laat u kennis maken met deze technieken en onderzoekers van de KU Leuven lichten de eerste resultaten toe.

U krijgt eveneens de gelegenheid om dit intelligente groendak in primeur te bezoeken.

Programma
12u00 – 13u00: Lunch + optioneel vooraf: welkom op het dak (Jean- Christophe Grimard – Vegetal I.D.)

13u: Intro (Beweging.net)

13u10: Hoe slim zijn intelligente daken? Eerste testresultaten van het intelligente groendak (prof. Patrick Willems, KU Leuven)

14u00: Het potentieel van Antwerpse daken: huidige realisaties en kansen voor de stad van morgen (Toon Vanobbergen – team Stadsbouwmeester)

14u20: Pauze met gelegenheid tot bezoek intelligente groendak

14u40: Multifunctioneel gebruik van daken: inspirerende voorbeelden voor Antwerpen (Friso Klapwijk, De Dakdokters & John Kinnen, Ecoworks)

15u30: De toegevoegde waarde van daken in de binnenstad (Rien de Groot, LG architecten)

16u30: Slot

 

Praktisch
Adres: Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen

Inschrijven 

 

Meer info

http://stadslab2050.be/klimaatadaptatie/multifunctionele-daken/inspiratiedag-multifunctionele-daken

 

Dit evenement is een samenwerking tussen ‘Stadslab2050’, ‘Beweging.net Antwerpen’ en ‘KU Leuven’.