Natuurspeelzone Puttene in Maarkedal in de kijker

Met het buitenspeelseizoen in het vooruitzicht wenst Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw de speelzone Puttene in Maarkedal te bezoeken om het belang van natuurlijke speelzones in de kijker te zetten.

De natuurspeelzone Puttene in de dorpskern van Etikhove (Maarkedal) is een 
voorbeeld van perfecte inplanting van een natuurlijke speelzone in een woonkern en een heerlijke plek om samen met het gezin, de jeugdbeweging of vrienden te vertoeven. De aanleg van de speelzone startte in 2016.

Het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen coördineerde samen met de gemeente Maarkedal de uitvoering ervan met een heus participatietraject, ontwerp van de plannen tot de opvolging van de uitgevoerde werken en aanplantingen.
Het Agentschap voor Natuur en Bos stimuleerde via het project ’Optimalisatie van aanbod speelzones in Vlaanderen’ de realisatie van tientallen speelzones in of nabij de woonkernen van gemeenten.

Als één van de Vlaamse laureaten van de projectoproep ’Natuur in je buurt’ kon de gemeente Maarkedal voor de aanleg van de speelnatuur immers ook rekenen op de bijbehorende subsidies.

De Vlaamse regering is goed op weg om het streefdoel van één speelzone per gemeente te halen. Minister Schauvliege brengt een stand van zaken van haar beleid op vlak van speelzones in de natuur. Door haar bezoek wil de minister ook andere gemeenten aanzetten om natuurlijke en groene projecten in de nabijheid van hun inwoners te kunnen realiseren via de nieuwe projectoproep.

 

Programma:

– Ontvangst door burgemeester Joris Nachtergaele en schepen Frederik Van Nieuwenhuyze van Maarkedal
Maja Verbeeck, beleidsmedewerker gebiedsgericht beleid, provincie Oost-Vlaanderen
Dirk Cuvelier, voorzitter Vlaams Overleg Regionale Landschappen
Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw

 

Afspraak: maandag 25 juni 2018 om 14 uur in de natuurspeelzone in straat Puttene in Etikhove (Maarkedal).

Let op: door werken is de baan tussen de N60 en het centrum van Etikhove afgesloten. U moet even omrijden.

Parkeren kan op de parking aan het gemeentehuis (een klein wegje leidt je tot aan de speelzone) of in de straat Puttene zelf.

uitnodiging speelzone maarkedalfinaal