Kubiekeruimteactiviteit | De Maasvallei Natuur, cultuur en industrie – UITGESTELD

Met de Maas als Noord-Zuidas verkennen we verschillende aspecten over een afstand van amper 20 km.  Zowel historische aspecten, klimaat, industrie als publiek groen zitten in deze studiedag op dinsdag 2 oktober 2018 verweven.
 

PROGRAMMA

9u45: bezoek aan Wienerberger (Maaseik) 

Hier zullen we de ringoven in werking zien. De ringoven is een voorbeeld van efficiënt energiegebruik. Je zou het kunnen vergelijken met een uit de kluiten gewassen tegelkachel.  De techniek en geschiedenis worden toegelicht.

11u45: bezoek aan Oud-Rekem. Onder begeleiding van Claartje Verloove (Hekate) maken we kennis met dit ‘mooiste dorpje’ van Vlaanderen.

Claartje zal ons uitleggen hoe een beheersplan / beeldkwaliteitsplan ervoor zorgen dat deze site mee is met haar tijd (toerisme, nieuwe woonprojecten) en toch haar authentieke look kan bewaren.

12u45: Picknick in Oud-Rekem, ons aangeboden door Wienerberger.

14u00: Bezoek aan Ecotron (gelegen bij Connecterra – Eisden-Maasmechelen)

Een unieke gelegenheid om samen met een Ranger een blik te werpen achter de schermen van de Ecotron.  In deze hoogtechnologische installatie met 12 onderzoekruimtes doet de U-Hasselt onderzoek naar de invloed van klimaatwijziging op onze natuur.

Aansluitend beklimmen we de toren van de Sint Barabara kerk in Eisden, Van hierop hebben we een spectaculair uitzicht op de tuinwijk, de Maasvallei, Connecterra en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Je zal aan de lippen hangen van onze boeiende sprekers Aron van den Berg en Jan Kohlbacher die zullen vertellen over het bomenbeheer en over de tuinwijk in relatie tot het mijnverleden.

We sluiten af rond 17u00.

 

PRAKTISCH

Afspraak: deze activiteit was gepland op dinsdag 2 oktober 2018

Omwille van omstandigheden is deze activiteit uitgesteld naar een latere datum.

 

Een bus zal jullie oppikken bij 3 stations:

Stipt 8u00 – station Leuven (achterzijde station – Martelarenlaan/Spoordijk ter hoogte van het hotel) handig voor wie vanuit Gent-Brussel komt
Stipt 8u35 – station Aarschot (Statieplein)  handig voor wie vanuit Antwerpen komt
Stipt 9u15 – carpoolparking Houthalen – handig voor wie vanuit zuid en midden Limburg komt
 

Deelname: inschrijven is verplicht met dit inschrijvingsformulier

Leden: gratis
Niet leden: € 20,00 per persoon (gelieve dit bedrag uiterlijk op 28/9 op de rekening van Kubiekeruimte VZW BE88 0015 8287 9241 te storten, met vermelding ‘Maaseik’)

Meer info: Wim Collet, e-mail

Organisatie: Kubiekeruimte vzw