Nieuwe website Thegreencity.eu gelanceerd

In het kader van het EU-project ‘Green Cities for a sustainable Europe’ lanceerde ENA (European Nurserystock Association) in samenwerking met de boomkwekerij organisaties uit België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland een gloednieuwe website: be.thegreencity.eu

Voor het Belgische luik, dat wordt uitgevoerd door AVBS (de sierteelt- en groenfederatie), kan je terecht op be.thegreencity.eu. https://be.thegreencity.eu/

De website richt zich tot landschapsarchitecten, groenambtenaren van steden en gemeenten en andere belanghebbende organisaties en pleit voor het positieve effect van openbaar groen op biodiversiteit, klimaat, welzijn en luchtkwaliteit.

Het online platform biedt kennis op basis van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve ideeën en technische achtergrond en gaat in op de thema’s gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie.

De komende twee jaren (2019 en 2020) zal de Belgische webpagina gevoed worden met toonaangevende projecten en algemeen nieuws binnen de thema’s.

Ook het verslag van het seminarie ‘Green Cities for a Sustainable Europe’, dat doorging op 4 september ll. tijdens de vakbeurs Green in Flanders Expo Gent, kan je hier lezen.