Lezing | Felixx Landscape Architects and Planners

Vanuit de School of Arts – KASK – Hogeschool Gent, wordt het komend voorjaar de lezingenreeks ‘Keynotes van Jong Creatief Geweld‘ georganiseerd.
De voordrachten handelen over wat in Vlaanderen (en daarbuiten) beweegt op het vlak van architectuur, interieur, landschap en fotografie.

Aan jonge sprekers wordt gevraagd om verschillende insteken te geven over hun visie, aanpak van projecten, uitdagingen als jonge ontwerper, wat ze uit onderwijs gehaald hebben…, in de breedste betekenis.
Deze lezingen zijn gratis en staan open voor de studenten van interieurarchitectuur en landschaps- en tuinarchitectuur, maar ook voor geïnteresseerde externen.

Waar & wanneer?

De lezingen vinden telkens plaats op een woensdag of donderdag van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur).
Ze gaan door is het auditorium “de Cirque” of “auditorium Horta”, Louis Pasteurlaan 2 (ingang tegenover het Bijlokepark) of de Jozef Kluyskensstraat 2 (kant Coupure), 9000 Gent.

° woensdag 13 maart, Bieke Depoorter → Cirque
° woensdag 27 maart, RAAMWERK → Cirque
° donderdag 04 april, MARGE → Cirque
° donderdag 25 april, FELIXX → Auditorium Horta

Lezing Felixx Landscape Architects and Planners – Michiel Van Driessche

Felixx Landscape Architects & Planners werd opgericht in 2014 door Michiel Van Driessche, Marnix Vink en Deborah Lambert.

De laatste jaren evolueerde Felixx naar een bureau met een internationaal portfolio, en lopende projecten in Europa, Azië en Afrika. Het bureau werkt vanuit Rotterdam, met een internationale groep van 25 enthousiaste medewerkers. Hun team bevat verschillende expertises en achtergronden binnen landschapsarchitectuur, architectuur, urbanisme, planning, wetenschap en industrieel ontwerp. Er wordt gewerkt aan een brede variatie aan projecten, van openbare ruimte tot masterplanning en strategisch ruimtelijk onderzoek.

Michiel deed zijn eerste ervaring in het werkveld op in Melle in de opleiding landschaps- en tuinarchitectuur aan de HoGent. Daarna trok hij richting Amsterdam om zijn Masterdiploma in de landschapsarchitectuur te halen. In deze keynote neem Michiel ons mee in de uitdagingen waarmee hij als jonge ontwerper in aanraking kwam en komt. Hij licht zijn visie en aanpak als jonge creatieveling toe aan de hand van zijn ervaringen en realisaties (in wording).

Afspraak: donderdag 25 april om 20u00, Auditorium Horta

Meer info: Hans Druart, e-mail