Lezing | Van verkaveling tot collectief wonen

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, zo wordt gezegd. En zo zijn verkavelingen en linten volgebouwd tijdens de afgelopen 50 jaar. Maar dit lijkt niet langer houdbaar. Er groeien andere behoeftes en er wordt nagedacht over kleinere woningtypes. We zien de laatste jaren veel appartementen verschijnen, maar is het er wel aangenaam wonen? En wat met die cohousingprojecten? Hoe wonen mensen daar samen? Hebben zij nog wel voldoende privacy? Wat delen zij?

Op 26 februari 2019 organiseert Architectuurwijzer een lezing.

In een boeiend discours over wonen in Vlaanderen toont Peggy Totté wat de kwaliteit en de ‘pretfactor’ van de verkaveling is, en hoe er wordt gewerkt aan waardevolle kleinere woningen waar ook voorzieningen worden gedeeld. Kortom, een vorming over de evolutie van het wonen: van de verkaveling, over de rijwoning en de appartementen, tot aan de collectieve woonprojecten in Vlaanderen.

Peggy is expert stedenbouw en ruimtelijke planning. In opdracht van Architectuurwijzer onderzoekt zij de collectieve wooncultuur in Vlaanderen.

Deze vorming maakt deel uit van het architectuurprogramma van C-mine cultuurcentrum Genk. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Afspraak:
dinsdag 26 februari 2019, 19u30
C-mine cultuurcentrum Genk

Inschrijven kan via C-mine cultuurcentrum Genk

Foto: Cohousing Kerselaar

Een organisatie van Architectuurwijzer