Tentoonstelling | ‘Landscape Architecture as a common ground op campus Jette

Met 61 projecten uit 24 verschillende landen strijkt er een unieke internationale tentoonstelling neer op de campus van de Erasmushogeschool in Jette. De opleiding landschaps-en tuinarchitectuur verleent de tentoonstelling nog onderdak tot het einde van maart. Nadien trekt ze verder naar Budapest.

De tentoonstelling is een initiatief van IFLA (International Federation of Landscape Architects) Europe en kreeg de titel ‘Landscape Architecture as common ground’.
Ieder deelnemend land selecteerde een toonaangevend project.

Steven Goossens, opleidingshoofd landschaps- en tuinarchitectuur stelt dat het om een uitzonderlijke combinatie gaat: “De combinatie van deze werken is de sterkte van de tentoonstelling. Het is erg uitzonderlijk dat er zo een collectie werken uit verschillende landen en culturen samen komen. Voor onze studenten en andere geïnteresseerden is het boeiend om te zien hoe er door verschillende culturele achtergronden anders omgegaan wordt met ruimte, stad of landschap. Bij het ene project is er een architecturale aanpak bij een ander project wordt er heel natuurlijk gewerkt.

De tentoonstelling staat nog tot het einde van maart opgesteld in de inkomhal van de EHB-campus in Jette.

Locatie: Erasmus hogeschool Brussel, Laarbeeklaan 121, 1090 Jette (Brussel)