Tentoonstelling | De blik van Bruegel

In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude stierf. De wereldberoemde schilder woonde in Brussel en kwam naar het Pajottenland om inspiratie op te doen. Dat viert Dilbeek met een openluchttentoonstelling met interventies van internationaal gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers.

Via een wandelparcours volg je de blik van de schilder toen hij zijn imposante landschapsschilderijen maakte. Bruegel schilderde de kapel van Sint-Anna-Pede en de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede. Deze monumenten vormen het vertrek- en rustpunt voor een wandeling van ongeveer 7 km langs 15 installaties.

Met werk van: Guillaume Bijl, Josse De Pauw, Erik Dhont, Filip Dujardin, Futurefarmers (VS), Gijs Van Vaerenbergh, Landinzicht, OFFICE Kersten Geers David Van Severen, Bas Princen (NL), Rotor, Georges Rousse (FR), Bas Smets, Koen van den Broek en Lois Weinberger (AT). Curator: Stefan Devoldere

Praktisch:
van 7 april t.e.m. 31 oktober 2019

Start Bezoekerspaviljoen Plankenstraat 23, 1701 Itterbeek naast de kerk van Sint-Anna-Pede, alle dagen van 10u00 tot 17u00

Sint-Annakerk Herdebeekstraat 176, 1701 Dilbeek (Itterbeek, Sint-Anna-Pede)
tentoonstelling, alle dagen van 10u00 tot 17u00

De Pedemolen Lostraat 84, 1703 Dilbeek (Schepdaal, Sint-Gertrudis-Pede). Ma tot vrij: op aanvraag. Zondagen 14u00 – 17u00

Meer info:
Website
Facebook