Tentoonstelling | Kindvriendelijke stapelbouwomgevingen

Een groeiende groep kinderen en tieners groeit op in één of andere vorm van stapelbouw: van grootschalige sociale hoogbouw, over private flats tot kleinschalige cohousing. Hoe geven kinderen en tieners betekenis aan deze woonomgevingen, welke kansen zien ze en op welke manier kan de leefbaarheid van stapelbouwomgevingen versterkt worden?

Deze tentoonstelling belicht een aantal bouwstenen van sociaal-ruimtelijke kwaliteit in stapelbouwomgevingen, afgetoetst aan het perspectief van kinderen en tieners. Er worden specifieke bevindingen gepresenteerd uit Antwerpen Europark, Gent Watersportbaan, Wondelgem Lange Velden en regio Meetjesland.

De tentoonstelling loopt van 22 mei 2019 t.e.m. 19 juni 2019.
Gratis toegang en permanent te bezoeken van maandag t.e.m. vrijdag van 8u30 tot 17u30 (uitgezonderd 30 & 31 mei en 10 juni)

Programma openingsavond

  • 16u-16u20 Onthaal
  • 16u20-17u15 Welkomstwoord door Els Stuyven (Directeur Onderzoek HOGENT), Elke Decruynaere (Schepen van Onderwijs, Opvoeding, Outreachend Werk en Jeugd Stad Gent) en toelichting BLOK-onderzoek door het onderzoeksteam
  • 17u15-18u Receptie en vrij bezoek tentoonstelling

Praktisch
HOGENT – Foyer Gebouw de Wijnaert
Geraard de Duivelstraat 5, 9000 GENT

Meer info:
Marlies Marreel, e-mail
Jo Boonen, e-mail

Flyer

Een organisatie van HO GENT.