Kubiekeruimteactiviteit | Groen Lint Oostende – VOLZET

Het Groen Lint is een 35 km lange fietsroute die de groengebieden en landschappen rond Oostende met elkaar verbindt. Het is een verrassende ontdekking van de achterzijde van de stad, die stilaan een tweede voorzijde wordt.
Op zondag 16 juni fietsen we met Kubiekeruimte het volledige traject af.

Het Groen Lint is een stedenbouwkundige drager waarop nieuwe grootstedelijke functies geënt zijn. Het verknoopt de verstedelijkte rafelrand van de stad met het open landschap van de polders.

De grote lijnen van het ‘Masterplan Groen Lint’ werden in 2011 uitgetekend door de Zwitserse architect Georges Descombes (ADR Architects) in samenwerking met Bart Van Gassen (Technum) na een internationale ontwerpwedstrijd.

Kubiekeruimte ging destijds – meteen na de voorstelling van het masterplan – al eens op verkenning toen de projecten nog in de steigers stonden. Intussen – bijna tien jaar later – heeft de ‘achterkant’ van Oostende een hele metamorfose ondergaan: nieuwe 21ste-eeuwse parken werden aangelegd, zoals het ‘Park Nieuwe Koers’ met sterrenwacht Astropolis, het innovatieve voedselpark ‘de Tuinen van Stene’, het heringerichte natuurgebied ‘De Keignaert’ en de Oosteroeverduinen met het uitkijkpunt ‘Halve Maan’.
Dus hoog tijd om nog eens naar de Koningin der Badsteden te trekken!

Op zondag 16 juni fietsen we het volledige traject af met als gids Eli Devriendt, landschapsarchitect stad Oostende en projectleider van het Groen Lint. We stoppen bij diverse heringerichte groengebieden, en ontdekken de Oostendse kreken, het natuurgebied De Zwaanhoek, we passeren de Spuikom en verkennen de transformatie van stadswijk ‘Oosteroever’. Via het veer over de havengeul passeren we ook langs het vernieuwde zeefront van de Stad aan Zee.

PRAKTISCH

Afspraak: 10u00: Stationsplein Oostende (wie ginds fiets huurt komt best nog 15 min. vroeger!)
Vertrek: stipt om 10u15

Voor de fietstoer (35 km langs rustige vlakke wegen) kan je kiezen tussen twee opties:

  • of je brengt je eigen fiets mee (fiets op trein = 8 € h/t)
  • of je kan via ons een fiets huren in het Fietspunt aan 15 €. Dit dien je te vermelden bij inschrijving!

De stad Oostende biedt je een heerlijke gratis lunch aan in de Tuinen van Stene, verzorgd door Chef on the Move Jan Wydooghe.
Einde vermoedelijk rond 17u00 aan de zeilclub op Oosteroever. Wie wil kan nog blijven voor drankje op leuke locatie…

INSCHRIJVEN

Gratis voor R3-leden (exclusief eventuele fietshuur 15 €)
20 € voor niet-leden (exclusief eventuele fietshuur 15 €), maar je kan je natuurlijk ook meteen lid worden (40 €), waardoor je een heel jaar lang gratis kan deelnemen aan alle dagactiviteiten en lezingen…

Inschrijven kan je (liefst vóór 11 juni) door invulling van het INSCHRIJVINGSFORMULIER

Niet-leden krijgen een betalingsverzoek van 20€ op rekening BE88 0015 8287 9241 (BIC: GEBABEBB) van Kubiekeruimte vzw met vermelding: ‘Groen Lint 16-06-2019’ + naam deelnemer(s). Ook wie een fiets huurt krijgt een betalingsverzoek van 15 €. Na ontvangst hiervan is je inschrijving definitief.

Graag verwelkomen we je in Oostende op 16/6!

Meer info: Luk Vanmaele, e-mail, gsm 0498 30 17 95