Tentoonstelling | Man Made Landscapes

In Connecterra, de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen, loopt de tentoonstelling ‘Man Made Landscapes’ van Lore Vandeboel.

Belangrijke natuurentiteiten in de regio Maasmechelen zijn het resultaat van grootschalig menselijk ingrijpen: terrils en mijnverzakkingsgebieden ten gevolge van de steenkoolnijverheid, nieuwe meren ontstaan door grind- en zandwinning, reliëfwijzigingen als het gevolg leemontginningen voor de baksteenindustrie, …

Toch neemt de natuur het na het stopzetten van de economische activiteiten terug over en tovert ze deze plekken om tot ‘nieuwe landschappen’.

In de marge van de tentoonstelling organiseert Depot des arts i.s.m. het Regionaal Landschap Kempen en Maasland in het tweede deel van de zomer 6 discussieavonden rond het thema ‘Man Made Landscapes’.

Dit (rand)evenement vindt plaats in Connecterra en dit gedurende 6 opeenvolgende donderdagen (22/08 – 29/08 – 05/09 – 12/09 – 19/09 – 26/09) en begint telkens om 19h00. Naast een toelichting door een gastspreker en een discussieronde met het publiek, wordt iedere avond ook een bezoek gepland aan een markante plek in de omgeving (terril, schachtbok, mijnverzakkingsgebied, Ecotron, …) om te eindigen met een hapje en een drankje. Uiteraard zal Lore Vandeboel telkens ook aanwezig zijn om haar werk toe te lichten.

Verdere informatie en tickets via deze link: https://www.eventbrite.be/o/objet-complet-ism-regionaal-landschap-kempen-en-maasland-26187859733

De tentoonstelling is ook te bezoeken tijdens de gewone openingsuren van Connecterra.