Lezingenreeks ‘Keynotes’ @ KASK-HOGENT

De vakgroep Architectonisch Ontwerp nodigt ieder jaar veelbelovende creatievelingen uit in het kader van de lezingenreeks ‘Keynotes’. Deze lezingen handelen over wat in Vlaanderen en daarbuiten beweegt op vlak van architectuur, interieur, landschap en andere aanverwante disciplines.

Dit jaar worden de sprekers uitgedaagd om hun visie om het begrip ‘duurzaamheid’ binnen de ontwerppraktijk te belichten. We polsen hierbij naar hun visie over duurzaamheid, waar dit een plaats krijgt binnen de ontwerppraktijk en hoe ze dit in hun eigen werk toepassen. Duurzaamheid wordt al te vaak gebruikt als containerbegrip zonder het concreet te maken. De sprekers verduidelijken aan de hand van concrete voorbeelden uit hun eigen praktijk hun visie, aanpak van projecten en uitdagingen die zich stellen.

WAAR & WANNEER?

De Keynotes vinden telkens plaats van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur. Gelet op de huidige corona-maatregelen zullen de Keynotes via Teams georganiseerd worden. Deze lezingen zijn gratis en staan open voor alle studenten van interieurarchitectuur en landschaps- en tuinarchitectuur, maar ook voor geïnteresseerde externen! Deelname-linken (via Teams) zullen te raadplegen zijn via events op deze FB-pagina.

DATA

  • 22 februari 2022 om 20u : Tom Beyaert, landschapsarchitect Stad Gent & ontwerper Kapitein Zeppospark
  • 01 maart 2022 om 20u : Pascal Leboucq, head of design Biobased creations
  • 08 maart 2022 om 20u : Niels Baeck, ir. Architect & partner evr-architecten
  • 15 maart 2022 om 20u : Tompy Hoedelmans, landschapsarchitect-stedenbouwkundige & creatief directeur OMGEVING cv
  • 19 april 2022 om 20u : Laura Rosen Jacobson, Buurman, open werkplaats houtbewerken en meubelmaken.